Logo
Imprimă această pagină

Asociatia Pakiv Romania a devenit organizatie cu statut consultativ special al ONU - ECOSOC

Asociatia Pakiv Romania a devenit organizatie cu statut consultativ special al ONU - ECOSOC

Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) al ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite), în raportul său din 6 iunie 2014, E/2014/32 (Part II), a conferit Asociaţiei Pakiv România, titlul de "organizaţie cu statut consultativ special al ONU", alături de alte 158 de organizaţii neguvernamentale din mai multe ţări, dintr-un total de 3000 de aplicanţi de pe toate continentele. Comisia internaţională a ONU, formată din reprezentanţi din 19 ţări, de pe 5 continente, a evaluat Asociaţia Pakiv România, în perioada 19-28 mai 2014, iar în data de 6 iunie 2014 a întocmit raportul de evaluare şi a declarat asociaţia - organizaţie cu statut consultativ special al ONU.

O organizaţie care dobândeşte statutul consultativ special la ONU are oportunitatea de a se face cunoscută la nivel internaţional, de a-şi face cunoscute punctele de vedere şi poziţia în anumite domenii de interes şi poate participa la conferinţele şi evenimentele internaţionale ale ECOSOC. De asemenea, poate organiza secţiuni separate ale întrunirilor ECOSOC, pe diferite teme din domeniul său de interes şi are ocazia de a relaţiona cu diferite instituţii şi organisme internaţionale.
Preşedintele asociaţiei, domnul Gruia Ioan Bumbu, este onorat de statutul primit din partea ONU şi consideră ca acest lucru  reprezintă o recunoaştere clară a profesionalismului şi a capacităţii de reprezentare dovedite de către asociaţie de-a lungul timpului. Asociaţia Pakiv România, organizaţie cu statut special consultativ la ONU ECOSOC, va sprijini ONU în monitorizarea şi implementarea unor acorduri internaţionale şi va juca un rol major în implementarea anumitor obiective ale acesteia în domeniul său de interes.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.