mestesuguri rurale

Programe de formare profesionala in domeniul mestesugurilor pentru 875 de someri din mediul rural

COMUNICAT DE PRESA

Alba Iulia, 07 Aprilie 2015

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL Bucureşti şi Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a încheiat la sfârşitul lunii martie a doua caravană de informare şi promovare privind oportunităţile de calificare/recalificare oferite prin proiectul "Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meşteşugurilor". Această campanies-a adresat şomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă şi persoanelor inactive cu domiciliul în comunele Vidra, Vadul Moţilor, Ighiu şi Pianu din judeţul Alba, în comunele Ticvaniu Mare, Socol şi Baziaş din judeţul Caraş-Severin, Satchinez şi Saravale din judeţul Timiş, Pişcolt din judeţul Satu Mare şi în localităţile Diosig, Galoşpetreu şi Suplacu de Barcău din judeţul Bihor.

La activităţile desfăşurate în cadrul campaniei au participat peste 350 de persoane, iar ca urmare a acţiunilor de informare şi promovare desfăşurate pe parcursul mai multor etape, un număr de 320 de persoane au dorit să facă parte din grupul ţintă al proiectului. Participanţii înscrişi în proiect au fost informaţi şi consiliaţi în vederea creşterii şanselor de acces pe piaţa muncii, 167 au finalizat cursurile de formare profesională lansate la începutul lunii decembrie, iar 84 dintre aceştia participă la cursurile lansate la începutul lunii martie. Campaniile de informare şi promovare din cadrul proiectului vor continua şi în alte comunităţi rurale din regiunile Centru, Nord-Vest şi Vest până la finalizarea proiectului, în luna septembrie 2015.

Prin proiectul "Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meşteşugurilor",proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013,  Axa prioritară 5, "Promovarea măsurilor active de ocupare" vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere şi de formare profesională în mediul rural pentru cel puţin 1000 de şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meşteşugăresc, cu ar fi: Lucrător în industria ceramicii, Confecţioner scule şi obiecte manuale, Confecţioner-asamblor articole din textile, Tricotor manual, Å¢esător manual, Lucrător în tâmplărie şi Tapiţer. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenţii care obţin certificate de calificare vor fi susţinuţi şi asistaţi să-şi înfiinţeze mici afaceri meşteşugăreşti care să contribuie atât la creşterea calităţii vieţii acestora şi a familiilor lor, precum şi la dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

Informaţii suplimentare:

Cristian PRUNEAN

Expert PR

Asociaţia Pakiv România

Telefon: 0258811170                                   

Web: www.pakiv.ro,               

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.