mestesuguri rurale

GRUPUL ŢINTÄ‚ VIZAT:

 

Şomeri 45

Şomer - persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;
b) starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare;
d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.

Şomer înregistrat - persoana care îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute la pct. IV şi se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcţionează în condiţiile prevăzute de lege, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

Şomeri de lungă durată 120

Şomer de lungă durată - persoana care este şomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani şi pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

Şomeri tineri 30

Şomeri tineri şomeri cu vârsta între 16 şi 24 de ani.

Persoane în căutarea unui loc de muncă 115

Persoană în căutarea unui loc de muncă - persoana care face demersuri pentru a-şi găsi un loc de muncă, prin mijloace proprii sau prin înregistrare la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa ori la alt furnizor de servicii de ocupare, acreditat în condiţiile legii;

Dovada apartenenţei la grupul ţintă se face prin declaraţie semnată pe proprie răspundere a persoanei vizate.

 

 

Persoane inactive 100

Persoane casnice

În această categorie se includ persoanele în vârstă de 14 ani şi peste care în momentul înregistrării desfăşoară numai activităţi casnice (prepararea hranei, menţinerea curăţeniei, îngrijirea şi educarea copiilor) în gospodăria proprie sau a unei rude (de exemplu: soţiile casnice sau părinţii care nu sunt pensionari şi fac menajul în gospodăria copiilor sau îngrijesc nepoţii), neavând o sursă proprie de venit.

Întreţinuţi de alte persoane

În această categorie se includ persoanele care în momentul înregistrării nu aveau o ocupaţie aducătoare de venit, nu beneficiau de pensie sau de altă sursă de existenţă, fiind în întreţinerea unor persoane fizice (a părinţilor, rudelor sau altor persoane fizice), nu urmau o instituţie de învăţământ şi nu se încadrau în rândul persoanelor casnice. În această categorie sunt incluşi: copiii preşcolari (chiar dacă nu primesc pensie de urmaş), bătrânii, persoanele cu dizabilităţi şi invalizii aflaţi în întreţinerea unor persoane fizice. De asemenea, sunt incluse şi persoanele de vârstă şcolară de sub 14 ani, care nu urmează o instituţie de învăţământ, nu beneficiază de pensie de urmaş dar desfăşoară activităţi casnice.

Întreţinuţi de stat sau de alte organizaţii private

În această categorie se înscriu persoanele aflate în întreţinerea unor instituţii publice (cămine de bătrâni, cămine spital, case de copii etc.) sau a unor organizaţii private (O.N.G.-uri), precum şi persoanele a căror singură sursă de existenţă era ajutorul social (de exemplu persoanele cu dizabilităţi întreţinute de rude sau de alte persoane şi pentru care statul plăteşte o alocaţie sau un salariu celor care le întreţin). În această categorie nu sunt incluşi: copiii şcolari din casele de copii; elevii/studenţii care se întreţin numai din bursa de stat; persoanele din cămine care beneficiază de o pensie sau o altă sursă de venit.

Alte situaţii

În această categorie se include persoanele care în momentul înregistrării nu exercitau o activitate economică sau socială şi care au declarat ca unică sursă de existenţă veniturile provenite din închirieri, dobânzi, rente, dividende, arendă. În această categorie au fost incluse şi persoanele care la momentul înscrierii se aflau în detenţie precum şi persoanele care nu s-au încadrat în nici una din categoriile anterioare.

ATENÅ¢IE! În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte nu sunt eligibili ca grup ţintă elevii şi studenţii incluşi într-o formă de învăţământ.

 

 

Persoane ocupate în agricultura de subzistenţă 135

Lucrători familiali neremuneraţi, în cadrul producţiei gospodăreşti pentru consumul final propriu.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.